Friday, February 24

P.O.S - Cleverbot : Khas Kepada Pencinta Lisa Surihani

Lisa Surihani Sudah Kahwin

Yeah! Tahniah Lisa. Tak di nafikan. Sekali pandang agak cute. Dua kali pandang biasa-biasa je. Tiga empat berbelas kali pandang, nothing! Sebab apa? Kerana, Lisa Surihani kini sah isteri kepada Yusry KRU. Untuk jejaka budiman di luar sana, jom ramai-ramai makan KFC nak? In before, it's finger lickin' good! heh.

So, bagi yang frust, cukup-cukuplah. Kembali kepada realiti. Uncle Cleverbot ada nasihat berguna.























P/s : Apapun tahniah sekali lagi Lisa Surihani dan Yusry.


Friday, February 10

P.O.S - KFC iCity : Hitler Marah Gaduh

Bergaduh dekat KFC, Hitler ambik berat!





P/s : Customer is not always alright

Thursday, February 9

P.O.S - Cerpen : Ayuni, Berhenti Berharap

Letih ke? Biasalah. Persekitaran baru. Take your time! Sesuaikan diri dulu. Nanti lama-lama ok lah. Ini tak lain tak bukan mesti kes teringat member-member dekat sekolah dulu kan? Tak pun terimbau senyuman wajah mak ayah. Saat sama-sama bergelak ketawa. Sebab tu iris mata sedang berkaca.

Kenapa termenung? Sesorang kat tepi koridor. Apesal tak duduk je dalam bilik. Cuaca lepas hujan ni kalau berselimut mesti best. Feeling habis! Tengah-tengah malam dekat luar ni, tak sejuk ke?


Chillah! Tak yah tensen sangat. Apa kata ucap selamat tinggal kat minggu orientasi. Minggu di mana kamu seperti budak kecik yang baru nak injak remaja. Betul atau salah, hanya iyakan semua arahan fasilitator. Betul tak? Lupakanlah! Semua dah berlalu. Sekarang kamu patut bangga. So, say hai to 'mahasisiwi'. Senyum sikit, please

Kamu tahu tak, bila tengok kamu sedih, aku turut gelisah sama. Di sebalik tirai langsir, aku seorang stalker. Setiap gerak tingkah laku kamu, aku perhatikan. Atas, bawah, kiri, kanan aku tatap penuh kusyuk. Kesian sangat.

Sampailah  satu saat, jiwa memberontak. Walaupun tak kenal, hati dengan keberatan, memberanikan diri untuk menyapa kamu. Sayang seribu kali sayang. Ketika itu, kamu masih melaut. Mimpi indah apa ye agaknya. Kecewa rasanya. Tak larat dah aku nak melambai berulang kali. Respon? Persetanlah! Semua mengecewakan. Tak juga berjaya tarik perhatian kamu. Ah!!!

Akhirnya, naluri terus mendesak. Aku telan air liur sedalam mungkin. Sampai terasa padat di kerongkong, tarik nafas, tahan dan lepaskan. "Hoiii!!!" Sekuat mungkin suara jantan aku keluar. Lega. Kuat tak kuat jugalah. Rasanya satu bangunan boleh dengar jeritan tu.

Aku puas! Kerana kamu turut tersentak. Berpaling dengan muka kelat, ketat, palat dan seperti tak ada belas kasihan lagi. Penuh dengan amarah. Mungkin tak berpuashati lamunan kamu di ganggu.

Ah! Lantaklah. Kalau tak pekik bila lagi nak tegur. Hati berbisik. Penuh suka, aku meratap wajah kamu. Semakin di ratap, semakin jantung terasa sesak. Seperti air pressure, tiada lagi istilah hidraulik. Padat sepadatnya. Sukar bernafas.

Adakah terlalu neves? Atau pertama kali perasaan aku terhadap perempuan sedang terzahir? Ketika tu, susah nak di gambarkan. Seakan sesuatu terus menolak-nolak. Apa cara sekalipun, aku kena kenal sama kamu. Sekali lagi hati kecil bersuara.

Ego Menipis 

Aku yang terkenal dengan anti-perempuan sejak sekolah sampailah sekarang di universti, sikap tersebut seakan di cabar. Tapi semuanya aku tolak tepi bilamana tengok je muka kamu. Bersih tanpa mekap. Natural beauty. Kecantikan idaman setiap lelaki, beb. Percayalah!

Kamu ingat tak selepas aku serkah kamu? Selepas tu kan kita main tukar tukar nombor fon. Tak la jauh mana, 20 meter je. Tapi pagar pemisah antara kita. Antara blok asrama lelaki dan asrama perempuan. 
Bila fikir balik terasa kelakar je. Senyum sesorang. Kalah kera dapat bunga. Manakan tidak, memasing macam orang bisu. Kamu yang mulakan dulu pula tu. Kamu bagi isyarat tangan, aku tukang translate satu persatu. Lepas tu, dua-dua termanggu. Memasing tak faham. Flagman dekat koridor, dengan translator tak bertauliah. Memang ngamlah sangat! Aiseh! Pening. Pening! Tapi takpe. Last-last dapat juga nombor fon kamu. O Yeah! Gembira gila. 

Sejak tu, kalau bosan, '3G' live, dari tingkap bilik ke tingkap bilik. Bilik kita di tingkat dua kan berdepan menghadap. Kamu tengok aku, aku tengok kamu. Dah buang tebiat rasanya. Macam orang gila meroyan kot. Macam orang tak betul pon ada sikit. haha. Tak kisahlah. Sebab time tu semuanya indah kan? :)

Kalau sms, tak bosan-bosan tanya soalan yang sama. Dah makan? Dah Mandi? Tengah buat pe? Kelas pukul berapa? Sihat? Petang-petang tak keluar beriadah? Joging? Sebelum tidur, aku akan pastikan lampu bilik kamu terpadam dulu. Setiap pagi, aku kejut kamu bangun subuh. Macam tulah aktiviti kita setiap hari berulang. 

Bila hujung minggu, waktu tu paling di harapkan. Sedaya upaya aku mesti ajak kamu keluar. Paling tak, pergi makan sama-sama pon dah kira ok. Tapi jawapannya, mesti tidak. Ada je alasan. Kamu nak rehat kat biliklah, nak teman member keluar dan paling cikai alasan sibuk dan terus sibuk.

Kamu tahu, sebab alasan tulah, hati ini akan terus mendesak. Mendesak untuk face to face dan luang lebih masa bersama. Selagi kamu menolak, semakin dekat hati merintih untuk bersama. Kamu tak macam gegirl yang lain. Yang senang-senang merendek dengan sebarang lelaki lain. Siyes! Secara jujurnya.

Berhenti Berharap

Kamu masih simpan lagi shawl hijau yang aku bagi dulu? Warna fevret kamu tu kan? Nak tau tak, aku beli guna duit sendiri. Duit kerja partime aku setiap hujung minggu masa study. Aku kumpul-kumpul pastu pergi beli dekat area Masjid India sesorang. Alamak. Kantoi! Bukan guna duit belanja parents atau PTPTN, ok!

Apapun gembira tengok, dengan senang hati kamu terima hadiah tak seberapa tu. Harap-harap kamu hargai. Itu jelah hadiah yang sempat aku bagi sepanjang perkenalan. 

Sekarang kamu sambung belajar, aku sibuk dengan kerjaya. Masing-masing dengan hal sendiri. Berhubung pon dah jarang. Jarak yang dulu 20 meter, sekarang sudah beratus-ratus kilometer. Bolehkah kita bersama? Cukuplah duduk semeja dengan kamu, Ayuni untuk sekali je sejak 4 tahun lepas.

Entahlah...




P/s : Cinta?       


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...