Friday, October 14

Kepada Masterchef Malaysia : Kupas Bawang Putih 10 Saat

Program realiti masakan Masterchef telah bermula di kebanyakkan negara seperti Amerika, Australia dan UK. Kepada peminat program masakan ini, buat pertama kali Masterchef Malaysia akan di siarkan dekat Astro Ria (saluran 104) mulai 22 Oktober bulan ni.

Aku bukanlah peminat Masterchef. Kalau setakat masak telur dadar buat makan dengan nasi putih dan kicap memang expert sangat. Cuma yang aku tau program ini memerlukan peserta masak dalam waktu yang di tetapkan dan kekadang masa yang di peruntukkan amatlah terhad.

Mungkin ramai kecewa sebab tak qualify untuk Masterchef. Untuk ubat kekecewaan, layan video di bawah ini dan praktikkan di rumah. You're totally Masterchef! Belajar cara kupas bawang putih dulu ye sebelum nak join Masterchef.





P/s : Semoga berjaya kepada semua peserta Masterchef Malaysia. Lagi satu mak aku pesan, kalau nak sedap dalam masakan, bawang putih is important ingredient you must have. heh!

9 surat:

Zulfikar Hazri said... [Reply]

ko ade pergi ujibakat tak?

belogkiter said... [Reply]

ganasnya nak buka bawang tu

I wong (依之汉) said... [Reply]

eh? terkejut tengok bawang tu. Kejapnya dia kupas. Nanti nak cuba pada bawang merah pulak lah.

! Sam Posmen ! said... [Reply]

@Zulfikar Hazri aku tau makan je. haha

@belogkiter kena la ganas. kalau lembut tak jadi keje la

@I wong (依之汉)jangan lupa. cuba halia sekali :)

Aien Not Alien said... [Reply]

awas..hati2 ketika mengupas ok..

bimbang mencederakan jari jemari yang tak runcing tu.. :D

Iwanski said... [Reply]

pergghh... terer gile...

MakNgah said... [Reply]

yg peliknya setiap aku bubuh bawang putih masakan aku bertambah tak sedap. hahaha.

MakNgah said... [Reply]

awesome!

as91 said... [Reply]

it's real or a joke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...