Friday, October 28

FAM Anjink : Website FAM Kena Hack

FAM anjink! Tapi babi lagi ensem.



Begini alkisahnya. Semalam website FAM kena hack. Isunya, harga tiket di naikkan kepada RM 50 menjelang Final Piala Malaysia antara Terengganu dan Negeri Sembilan. Harga yang di sifatkan agak mahal.

Bagi aku memang wajar penyokong memberontak. Antara sebab mudah, harga RM 50 selaras di kenakan untuk semua tempat duduk. Maknanya tak kisah kalau duduk dekat grandstand, dekat bawah scoreboard, dekat tepi tangga atau duduk beratapkan langit, harga tetap di kira lump sum. ho ho.

Itu tak termasuk kos maintanence lagi sebagai alasan. Yang mana bila game final harga tiket akan naik. Kalau game biasa, penyokong penuh stadium sekalipun, maintenance tak banyak seperti final. Makcik pakcik cleaner bandaran tak perlu buat overtime. Sampah sarap tak banyak di kutip. Semua kerana penyokong berdedikasi. FRU/Polis pon hanya melanguk kat base saja. Tapi bila final situasi mula berubah.


Berbalik kepada website FAM kena hack, di bawah antara petikan isi kandungan pada page FAM yang di hack dan di paparkan.

"So hang ckp ni negara demokrasi eh? So kami tak puas kami godam ja.. Don't blame us shithead u ask for it dlm suratkhabar ni. Penyokong bebas buat apex2 je ..."


Ini pula sambungan dan antara salah satu sebab kenapa website FAM di godam.

"Wahai FAM si kapitalis anjink!! Anda sentuh jiwa, kami hancurkan poket anda. Kami mampu buat lebih lagi daripada ini. Kami mahu ranking naik dan harga tiket turun, bukan ranking turun tapi harga tiket naik. Rakyat terseksa dengan ideologi rm 50 anda. Alasan tak masuk akal. Anda jangan fikir rakyat bodoh. 100 tahun baru boleh bolasepak Malaysia maju yer!!! cakap pakai bontot ke wahai FAM..... Pegi mampos la FAM!!!"


Di bawah ialah print screen dari website FAM yang sempat di capture. Sebab dalam julat pukul 4 pagi paparan website dah setel di 'samak'. Semua dah bersih sebersihnya.




FAM tak cepat mengelabah seperti kebanyakkan orang. Dengan cool dan tanpa prejudis, ini antara jawapan di terima semasa pihak Samposmen menemui salah seorang pegawai.

"Kami tak tau akan jadi macam ni. Kalau kami tau, takkan kami nak buat ampa (rakyat) macam ni kot. Kami pon tak sampai hati. Pasni kami janji takkan buat dah. Sob! Sob! Sedih tau ampa hentam kami macam ni".- FAM




P/s : Bila bolasepak maju sikit, semua pakat cantas kasi jatuh and take advantage to other. heh!

4 surat:

Aku Skema said... [Reply]

uhh..pagi2 dah jumpa tut ni..jenuh nk menyamak pagi2 buta ni

Lieyanna Esmeralda said... [Reply]

hahahaha...padan muka kena hack

rozeeta rashid said... [Reply]

hahaha. bagus jugak kena macam tu. baru insaf tak naikkan harga tiket.

misz sheyla said... [Reply]

ceh...mati2 ingatkn tol tu jawapan FAM..bhahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...