Saturday, July 9

9 Julai 2011 : Gambar Perhimpunan Bersih di Kuala Lumpur

Akses jalanraya untuk ke pusat bandar Kuala Lumpur banyak di tutup. Semuanya dalam proses menyekat kemaraan orang ramai untuk menghadiri Perhimpunan Bersih

So jalan dah sesak. Hati ada yang panas. Apa kata kita tengok beberapa gambar yang telah berlaku semasa Perhimpunan Bersih pada  9 Julai 2011.


Perhimpunan Bersih di sekitar Petaling Street Kuala Lumpur pada 9 Julai 2011


Perhimpunan Bersih yang turut di hadiri ahli Patriot. Beberapa ahli Patriot berlindung di balik anggota FRU











Pelbagai kaum berpengangan tangan dalam Perhimpunan Bersih



Salah seorang yang berhimpun kelihatan mengalami kecederaan semasa mengadakan demokrasi




Secara berhadapan antara pihak berkuasa bersama mereka yang telah menyertai Perhimpunan Bersih






















Pihak berkuasa melepaskan gas pemedih mata dalam usaha menyuraikan Perhimpunan Bersih






















So...so...and so...

































P/s : Apa kata kamu?

Gambar : Bersih

11 surat:

azrijohan said... [Reply]

mungkin xde pertempuran kalau x di halang...

emm,bace ni..dalang sebenar BERSIH,bukan Ambiga

http://ping.busuk.org/view/8725

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

collecting the memories to our country

tahun depan dah masuk dalam buku teks sejarah sekolah.

Hansyirah Takezur said... [Reply]

bersih roxx..

bila lagi nak menyatukan rakyat malaysia turun padang.. ye dak?

flyz said... [Reply]

sgt2 xsuka...

CikHaniBhulat said... [Reply]

mcm2 hal..xde keje carik keje..xsakit jadik sakit..kan dah berdarah kepala...hurm

Anonymous said... [Reply]

MB Selangor Yang Paling Bagus.. Gua Respek Laa..!!!

Anuar ..Ambiga Bodoh...!!!

Amim said... [Reply]

hahaa.
kurang keje..

NabiLLa NaSir said... [Reply]

Kalau diikutkan saye setuju dengan ape yg pihak bersih tuntut iaitu fair election. Semua org mahukan yg lebih adil. Cuma golongan pemimpin yg perjuangkan bersih tak berapa nak tarik minat saye. dan membuatkan makin keliru dgn politik malaysia

ciklinde said... [Reply]

setuju dengan anda ! =)
awak kite curik pic bersih + patri0t tu masuk blog kite
kalau xnak izinkan gtau kite ye
nanti kite delete
(^_^)

Cha sahaja said... [Reply]

peh..rmai glew org join bersih..;!!

Imran Rajawali said... [Reply]

Kenapa kalau Imran buat post macam ni , takde sapa komen atau bace ? Grrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...