Friday, July 22

Tour 2011 : Keputusan Chelsea Menang 1-0 Malaysia : Chelsea Sakit Urat

Tercapai sudah hasrat tengok perlawanan persahabatan antara Chelsea lawan Malaysia pada 21 Julai 2011. Keputusan berakhir dengan kemenangan terhadap Chelsea dengan jaringan gol 1-0 ke atas Malaysia.

Cumanya agak terkilan dengan mutu permainan yang di tunjukkan oleh kedua-dua pasukan. Tidak seperti yang di harapkan. Pemain-pemain dari skuad senior pon tidak banyak membantu dalam perlawanan ini.

Apa-apapun perlawanan persahabatan antara Chelsea dengan Malaysia amat berguna terutama untuk anak didik jurulatih skuad Olimpik Malaysia, Ong Kim Swee untuk mencari pengalaman. Mudahnya, kebanyakkan dapat di lihat masih gugup dan takut-takut untuk mengawal bola. Tahap konfiden yang masih kurang.

Bagi Chelsea, mungkin masih dalam proses untuk mencari keserasian dan persefahaman antara pemain dan di bawah kendalian jurulatih baru, Andre Villas-Boas. Anyway, congrats for both team, Malaysia and Chelsea.

Antara gambar-gambar paksaan yang berjaya di capture. Untuk makluman aku tak suka bergambar. Chelsea punya pasal terdetik untuk post gambar #samposmen. Thanks @NizamTagsee for the pictures.

In b4 match antara Chelsea dan Malaysia Tour 2011, 21st July
Sedaya upaya untuk buat muka secomel mungkin. haha. 
Dorset Chelsea fans. Adakah Malaysia Airlines turut sponsor mamat neh?
Lineup sebelum game bermula. Kelihatan jurang keketotan dan ketinggian antara pemain
Stadium penuh dengan crowd. Awesome! Ada orang kata kalau majlis agama macam ni kan bagus?' 

Akhirnya, Malaysia kalah kepada Chelsea. Bagi sesiapa yang tak berkesempatan tengok gol tunggal dan kemenangan Chelsea hasil dari free-kick Didier Drogba, sila enjoice highlight match antara Chelsea dan Malaysia di bawah ini.





P/s : Chelsea! Chelsea!

4 surat:

ummi said... [Reply]

wah syoknya..kita tgk kat channel 801 aje..

yusuf laili said... [Reply]

boleh tahan jugalah..sekurang-kurangnya malaysia tak bolos byk gol..

! Sam Posmen ! said... [Reply]

ummi : layan 801 pon ok pe

yusuf laili : chelsea not perform well la. hehe

Jai said... [Reply]

Suruh plus buka balik proxy yang diorg sekat kat ofis.. Senang nak layan lain2 game..ha3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...