Sunday, May 1

Meranalah : Bila Gula Gula di Biar Terdedah 24:7 Seharian

'Hey, baby! Come with me and look my beautiful charming body. But please, don't touch ya'

'Ala sikit je nak touch. Tak kan tak boleh kot. Setakat tengok gambar tak puas la. Sikit je. Boleh kan? Tak best la u ni'

Itulah dialog realiti kehidupan yang berlaku sekarang. Kamu tidak mahu orang ramai mengata, orang lain mengutuk dan orang sembarangan menonton bentuk tubuh kamu yang mengiyurkan tapi, hakikatnya kamu sendiri yang bagi free show. Lepas itu pakat salah-menyalahkan orang lain. Keluarkan statement untuk menidakkan kebenaran. Salah siapa?

Pasti semua orang sudah ketahui pasal trend terkini, budaya k-pop yang menular di kalangan remaja di Malaysia. Setulus hati memang aku juga layan dengan group-group k-pop. Kim Heechuls, dari Super Junior memang feeling habis. Damn cute! 

Gula yang bertaburan dekat lantai kalau tak di gunakan sebaiknya seperti untuk memasak, buat air kopi, sediakan kek, pasti mengundang semut-semut untuk berkerumun. Lagi teruk jika di biarkan 24:7 setiap hari akan menyebabkan kolony semut terus membiak dengan megahnya.

Apa kes ini tertiba cerita pasal semut?

Umumnya semua sudah ketahui k-pop secara rakusnya telah masuk pasaran Malaysia. Sampai di Malaysia sendiri terdapat group-group dengan gaya, cara dan identiti yang di adaptasikan sejibik dari k-pop style. Terhangat 'Gula Gula', group perempuan dan '24:7' beridentitikan gayboy dan beberapa lagi group yang popular telah muncul.

Group-group inilah yang aku ibaratkan sebagai gula. Banyak kelebihan kalau seala kadar tetapi jika di amalkan berlebihan buruk padahnya. Itulah yang terjadi. Akibat fanatik terlampau dan tidak kena pada tempatnya, banyak kritikan pedas dan tentangan dari orang ramai.

Banyak kesalahan yang mereka telah lakukan. Cepat jatuhkan hukuman. Gantung sampai mati. Kalau tak nak pancung je kepala. haha. Tapi jalan penyelesaian seperti ini bukanlah cara yang terbaik. Masih ada ruang untuk di baiki.

OMG. Apakah salah mereka sebenarnya?

Akta Rahsia Rasmi Sam 2011/05, Kanun Penghasutan Pengaruh telah mensabitkan bahawa :-

1. Di budayakan. Gaya di tonjolkan agak melampau. Perempuan posing gedik. Serius tak comel. Lelaki pula macam al-kafirun gay. Gaya seperti ini akan memberikan impak pengaruh negatif kepada golongan geeks. 
2. Organisasi sosialiti. Tidak sesuai dengan budaya yang di amalkan oleh rakyat di Malaysia. Oh! Adakah mungkin ini suatu transformasi? Kalau ya, Tahniah.
3. Seismografik. Telah di graf gelombang rangkaian digitalnya bahawa group-group ini tidak di undang kemunculannya di negara ini walau apa sebab sekalipun. 
4. Agama. Dua orang anggota Gula Gula beragama Islam. Sekaligus memberi tempelak (kesan) buruk kepada masyarakat Islam secara umumnya.


Kesimpulannya, nilailah sendiri. Bosanlah. Asyik-asyik perkara sama yang di ulang cerita. Mengutuk, mengutuk dan terus mengutuk. Jom layan kartun lagi best.

Sumber : allkpop
Klik gambar untuk pertumbuhan gay yang comel

Kalau nak lagi cuba layan yang ini pula korean broadcasting standardsidols go to school


P/s : Cara terbaik ialah berfikir pertimbangkan sendiri. Memang betul kubur masing-masing. Lain cawangan lain daerah. Tapi jika di takdirkan, aku tak sanggup untuk berkubur bersebelahan 'kamu' sekalian jika seperti ini natijahnya.

16 surat:

mcm ni lah said... [Reply]

geli aku tengok group lelaki tu,. sumpah mcm pondan tak siap,.

mcm ni lah said... [Reply]

geli aku tengok group lelaki tu,. sumpah mcm pondan tak siap,.

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

alaa.seksinyaa

amna said... [Reply]

seyes tak suka. geli pun ada~~
perlu ke nak tiru mcm alkarifun. sama2 kita doa agar mereka dpertemukan jalan yg benar ;'(

nur athirah said... [Reply]

hinaan yg sngt berbudi bhsa :)

heh ! watdehel ?!

nie laa jd bila fanatik sngt ngn K-pop [errr .. link x ?]

naseb aku bkn kipas-sush-mati K-pop .

transformasi ? nie cilok yg tak beroyalti nmanya !!

si macho said... [Reply]

goli mak nok -________________-

wth (wa tak heran) nan mereka ni bukan tunjuk bakat ni tp dok tayang body . apekahh ??

-_________________- gelimat

! Sam Posmen ! said... [Reply]

mcm ni lah: pondan dengan bapok sama tak? hehe

Anisa Hang Tuah: kamu pon comel :)

amna: jalan benar dah banyak nampak. cuma hati je belum terbuka lagi kot

nur athirah: transformers ada royalti tak? :)

si macho: mesti tergoda gila kan? haha

make it free said... [Reply]

ah ah,, betul la,, makin lame makin plik,, laki ngan pompuan same saje,,,, ngahaaaahaa!!,,, da follow.. follow me ya,,, http://buatduitorangmalaysia.blogspot.com/

AmenoWorld said... [Reply]

Janganlah begitu.. kewujudan kumpulan neh blh melawakkan hari2 kita... kah3x

jack said... [Reply]

Haha..Macam macam...Yang lelaki tu paling tak tahan tengok...Memang Gay!..Naik bulu roma tengok...haha

! Sam Posmen ! said... [Reply]

make me free: laki perempuan mana sama la :P

AmenoWorld: nak lawak masuk maharaja lawak la. haha

jack: naik bulu roma ok je. jangan naik bulu lain sudah :)

zeta belweil said... [Reply]

geli mat...gelimat ..mat2 ...geli tengok laki mcm 2..jadi lah maskulin cikit :)


Zeta’s Collection

temuntirung said... [Reply]

woooooooooo geli aku! bajet korea.. macamlah puteh

alia azmi said... [Reply]

ade peminat ke diorang ni? sumpah tak best.. rosakkan imej melayu, imej Islam.. tak lupa, rosak imej k-pop.. kehkehkeh

Hansyirah Takezur said... [Reply]

dah tgk blog official gula2?
lagi laa..

kononnya diorang ada cakap.. group ini terdiri daripada 2 org melayu beragama Islam.. jadi, kami menjaga sensitiviti pemakaian mereka.. mereka akan memakai lebih sopan daripada ahli yg lain..


eleh.. nampak beno menipunya.. sopan sangat la kalo g2? haihh...

sikecik said... [Reply]

ni laa akibat trlmpau trpengaruh..
xsesuai an ngare kite..
xbez ar tiru2 ni..
wat malu je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...