Thursday, May 19

Suka-suka : Politik Malaysia

Kamu suka politik? Cakap je suka. Jangan malu-malu. Kalau tak suka pon paksakan diri suka-sukakan. Wajib suka dan ambil tahu walau sedikit. Kalau tak suka juga terasa seperti lelah dan semput baik jadi Forest Gump.

Sejak akhir-akhir ini banyak perkara berlaku dalam politik di Malaysia. Meriah macam pesta. Kebanyakkan isu sentimental di bangkitkan berbaur perbalahan dari aspek kebangsaan, keagamaan serta hak kewarganegaraan sesama masing-masing. 

Pemimpin cara kepimpinannya, penyokong cara salah-menyalah serta tuding-menudingnya dan media pula cara capik kepengkangannya.

Semakin lama semakin gampang rasanya politik di Malaysia. Akhirnya, aku terkedu seketika tak terkata.

























P/s : Murid-murid bila besar nanti nak jadi apa? 'Politician cikgu'. Bagus! LOL

8 surat:

Rozuan Ismail said... [Reply]

dah la tak datar lagi ni sebagai pengundi.huhu

Wuucin said... [Reply]

sgt taw xpe..memg arghhh! * xleh carut pulak ;)

wafiy said... [Reply]

gambar tu tak leh blah, haha

dunia politik semakin lama semakin jijik

Faris Adli said... [Reply]

orang kita berpolitik 24 jam sedangkan orang luar negara berpolitik time pilihaan raya je.

penyokong politik kita sesetengahnya style taklik buta sahaja. ikut sahaja tanpa gunakan akal.

decrewz said... [Reply]

Kalau org suruh g mengundi, terpikir aku 2 3 kali.. Berpolitik mencarut sana sini.. hrmmmm...

! Sam Posmen ! said... [Reply]

Rozuan Ismail : aku pon belum. haha

Wuucin : nak carut, carut je. takde sape nak marah

wafiy : jijik-jijik pon ramai suka

Faris Adli : taklik buta la baru best. senang pemimpin nak ketuk

decrewz : g pangkah je. dapat duit kot. haha

edayuateh said... [Reply]

same macam aku punye pandangan..tapi aku punye lagi lemah lembut tali kecapi..

oke..ngak nyambung~

mOon jOhari said... [Reply]

mOon terminat pOlitik sebab ayah mOon suka berpOlitik kat kg...hehehehe...tapi mOon lebih suka memerhati dari bercakap sal politik....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...