Wednesday, November 30

Peraduan SuAnnaJoe : Lima.Lima Puluh: Mahu Menang RM50?

Budu dan belacan. Nyummy! Busuk tapi sedap.

Last peraduan aku join ialah pasal hias blog. Kalau yang serius sikit stop motion video untuk Perodua Lagi Best. Sebelum tu suka-suka cipta ayat siapa lagi stylo. Ada jugak yang aku buat sendiri pasal blog beautifulnara. Itupun masa mula-mula berjinak dalam blog. Lepas itu dah malas. Sebab syarat-syarat kebanyakkan peraduan yang di kenakan tak terpikul dek bahu aku. heh! 

Aku seorang yang simple. So, kalau buat apa-apa kalau boleh se'simple' mungkin. Kalau bab kerja lagi indah dapat mengular lama-lama. Di bahagi pula untuk kerja dan mengular. Dapat capai target nisbah 50:50 dah kira berbaloi. Fair! Kalau kerja rajin-rajin sama je, akhir tahun KPI tak ke mana jugak. Terasa gila bila mana pekerja dedikasi macam aku seperti tak di hargai. 

Adakah kerana itu, kalau dapat duit gaji cepat je habis? Sebab tak berkat gamaknya? Oh! tidak. Berfikir positif itu perlu. Dah kerana bayar kereta, sewa rumah, makan minum, bil itu ini dan untuk hiburan sudah pasti haji bakhil pon boleh sengkek. 

Oleh kerana itu, untuk cover balik beberapa kos sampingan, aku join peraduan dari blogger SueAnnaJoe. Kalau menang dapat RM50. Lepaslah untuk bayar PTPTN loan. Dan sekaligus untuk beberapa ketika, surat mahkamah berjaya di kurangkan di peti surat.

Berbalik kepada topik, kalau kamu pon nak join peraduan ni boleh je. Ia terbuka kepada semua orang. Syaratnya mudah. Siapa terpantas makan Budu dan Belacan dengan sekali nafas saja dialah pemenang. One shoot! Amacam ada berani? Ok. Serius tak lawak!


Peraduan blog Budu dan Belacan


Bagaimana nak join sebenarnya?

1. Pergi ke page blog SueAnnaJoe iaitu Budu dan Belacan
2. Buat ayat dengan 5 perkataan yang di beri sebelum 13 Disember 2011.
3. Dah siap, submit dekat ruangan komen page tersebut.
4. Pemenang di kira berdasarkan 'like' paling top. 
5. Profit!


Di bawah pula ayat aku untuk peraduan Lima.Lima Puluh: Mahu Menang RM50?

Ah San: hey macha! lain kali la GUNTING itu bil. ini PINGGAN kasi clear dulu ma.
Maple: manyak sory bos! amma appa you punya KAKI berdarah apa pasai?
Ah San: ini macam. wa tali MENUNGGANG itu moto. cilak*k. shakali itu POKOK tiba-tiba goyang.
Maple: ayoyo sebab goyang pon boleh darah ini macam kah?
Ah San: wa tatau. you pigi tanya itu lagu ma. itu halama. tanya sama pokok...apa sebab goyang...bla...bla... blaaa...
Maple: ?!@$%



P/s : Ok tak ayat aku?

3 surat:

misz sheyla said... [Reply]

waaa...manyak terer lu punyer celita oo..kalo menang hadiah kasi 2 tau..share ma...

Anonymous said... [Reply]

KdiKzpNvdXrn [url=http://adidas51.webnode.jp/]nike air[/url]PxqLcjMogAux [url=http://nikeonline.blog.fc2blog.net/]nike id[/url]XggFnvPsjFki [url=http://nikeair350.blog.fc2.com/]ナイキシューズ[/url]KzaAllCjtPht [url=http://nikeshose.blog.fc2.com/]ナイキスニーカー[/urlDwjNdlQvfXdq [url=http://nikeonlie11.blog.fc2blog.net/]ナイキランニング[/url]EobDbbUeeClw [url=http://ナイキシューズ.seesaa.net/]ナイキ フリー[/url]HyvFzzRbqNvy [url=http://シューズナイキ.seesaa.net/]free nike[/url]SbfMlfQrpRor [url=http://nikeair11.seesaa.net/]ナイキ[/url]PpkTnqGlnPff [url=http://niker.seesaa.net/]nike[/url] ObqUvgMeaEcv [url=http://nikeshose11.blog.fc2.com/]free nike[/url]PceCrgJvzVbu

Anonymous said... [Reply]

[p]There隆炉s no word as to whether you隆炉ll be able to buy tiny dog-sized [url=http://www.solobeatsbydre.co.uk]cheap beats by dre[/url] headphones like the ones Boo is modeling, and if so, if they will be as overpriced and lame as the human equivalent . Young weed-rapper [url=http://www.solobeatsbydre.co.uk]cheap beats by dre earphones[/url] Wiz Khalifa came out to beats by dre uk join Snoop for 隆掳Young, Wild, and Free隆卤 隆陋 and share a joint the size of a Sharpie 隆陋 and Compton lyricist and MC Kendrick Lamar stood alongside Dre for 隆掳The Recipe,隆卤 Lamar隆炉s new cut produced by Dre . It is its oblong design [url=http://www.solobeatsbydre.co.uk]cheap solo beats by dre [/url] that produces all of them excellent to always be specify to a wedding ring in addition to the flicker they can emit . Beats隆炉 sound technology has already made its way into the HP Envy Beats Editionand a number of HTC smartphones . So, along with Beats隆炉 tried and tested premium audio and noise-cancelling tech, you can expect a built-in shut-off feature, which automatically powers down the headphones when not in use, as opposed to unwittingly draining the battery after having left them on all night . You can hear a large volume tracks with them and enjoy your life freely . 隆卤

隆掳It隆炉s been an honor to be a part of McDonald隆炉s Flavor Battle beats canada sale this year and although there could only be three finalists, all the DJs in the competition deserve recognition and respect for being part of the battle,隆卤 said Astro . Rather than sell songs the way iTunes does on Apple隆炉s iPhone beats uk and as the Android [url=http://www.solobeatsbydre.co.uk]beats by dre earphones[/url] Market does on Android phones, HTC may focus on a streaming service similar to the subscriber service Spotify . You also [url=http://www.solobeatsbydre.co.uk]solo beats by dre[/url] hear what you隆炉ve been missing.[/p]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...