Thursday, April 7

Konspirasi : Part 2 : Nuffnang Dan Advertlets

Ini merupakan entri sambungan daripada Konspirasi : Part 1: Nuffnang dan Adverlets. Sebelum ini aku banyak cerita mengenai apa itu pengiklanan dari perspektif bloggers. So, tak adil kalau hanya mendengar dari sebelah pihak saja. Kali ini aku nak selitkan perspektif sebagai pihak advertiser pula.

Aku telah menanyakan soalan kepada pihak Nuffnang apakah situasi sebenarnya yang berlaku. Di bawah ialah tiket yang aku berikan kepada Nuffnang.


Seperti biasa setiap soalan akan terjawab. Dan jawapan ini di beri oleh Teoh Xinxian salah seorang staff Nuffnang.


Jawapan yang di berikan cukup ringkas. Tidak seperti yang aku harapkan. Dan nada ayat yang di tuliskan memang terdapat sedikit kekecewaan. Adakah betul-betul ihklas atau hanya flirting semata-mata.

Pihak Nuffnang juga sendiri menyedari akan adanya blogger-blogger yang telah menarik diri menggunakan perkhidmatannya. Adakah betul ada sesuatu yang di sembunyikan? Seperti yang di provoke oleh sebilangan blogger sebelum ini?

Why so serious?

Bagi pandangan aku pula boleh di simpulkan mengenainya. Mari calculate teori konspirasi sedikit. Sekali sekala buat perkara bangang best juga. Chill babeh! Soalannya. Bagaimanakah kesudahan masalah ini? Apakah yang bloggers akan lakukan?



P/s : Konspirasi suatu yang memualkan. Oh! Dulu sibuk memuji. Selepas ini sibuk pula mencaci. Menjaja ke sana-sini. Yahoo! Beleive me.

21 surat:

Abang Zam said... [Reply]

kool kau eh pakai integration..haha
tapi ada yg tak kena tu..

persoalan sekarang, kenapa banyak blogger susah dapatBE dari nuff & advertlets pulak kenapa lmbat bayar..

jawapan dari stuff nuff tu tak tepat

gurucyber said... [Reply]

main adsense ler... tak sibuk2 nak wat memacam konspirasi...

Haz said... [Reply]

knpa aku x phm kiraan konspirasi kau..
kena bljr add math balik ni..

! Sam Posmen ! said... [Reply]

Abang Zam : sebab itulah aku kata jawapan di beri sangat ringkas.tak seperti yang aku harapkan. sebelum ni kalau hantar tiket bukan main panjang dia balas.

dan sebab itu jugalah banyak persoalan-persoalan tertanya-tanya.

gurucyber: bukan masalah adsense ke apa, konspirasi ke tak. tapi ketulusan.

Haz: pengiraan salah, betul ke bukan ada nak tolong check kan. hehe. anyway, if the answer correct, but step to find the solution is wrong, still got some marks, right? :)

azrijohan said... [Reply]

nuffnang ku masih 0.00...x phm btol

PenaDigital said... [Reply]

nuffnng saya pula RM0,000,000,000.15 dari dulu, kini dan selama-lamanya, tak berubah2

kucarkacir said... [Reply]

mak aihhh..
gune intergration lagi nie..
msti terror addmath nie..

! Sam Posmen ! said... [Reply]

azrijohan & PenaDigital : Rm 0.00++. Nombor tu so sweet. hehe

kucarkacir : addmath dulu masa spm pon fail. terror apanya. haha

phycrewz said... [Reply]

heiran aku..pelik btul kiraan ko ni. aku siap kira lagi tuh..haha.

rupanya dpt I BOW TO YOU. chet.

apa2 tgk ni..Keputusan Liga Europa 2011 [Suku Akhir 1st-Leg]

! Sam Posmen ! said... [Reply]

phycrewz : kat mana yang peliknya? nanti aku perbetulkan. kot kot dapat jawapan lain pula. haha

Cik Cempaka said... [Reply]

Hai cik posmen,

Huishhh siap integrate, betul ke tu..haha

Fenin xtau nak guna yg mana

LittleGurl said... [Reply]

ye memang. ramai blogger ngadu payment nuff lmbt. huhuhu. tataw la kan betol ke tidak. sbb LG belom pena ag dpt payment dr nuff T_T

BOM321 said... [Reply]

Aku punya nuff 17sen sebulan

! Sam Posmen ! said... [Reply]

Cik Cempaka : aih apsal nak fenin fenin ni. rilex k :) tak payah pertikaikan integrate ke tak. but see the answer please!

! Sam Posmen ! said... [Reply]

LittleGurl : sam pon belum pernah dapat payment lagi. sabar la ye. kot kot esok lusa boleh dapat ke. hehe

BOM321 : ok la tu. at least ada. haha. cukup la boleh beli gula 5 gram :)

macam tak caya je. blog kamu kan popular. aiseh!

budak kampung said... [Reply]

bom321 tipu kot keh3...blog die popular maaaaa

Blur said... [Reply]

nuff bayar semua ontime... kalo lambat sikit standard abang posman lambat la tue... ade banyak surat...

yang tak best skunk nie nuffnang nie kedekut BE... nak dapat advertorial lagi la susah... kalo blog setanding dengan beautifull nara dengan hanis zalikha baru la boleh dapat advertorial... (syarat advertorial 1000UV sehari maintain... tapi dah nak dekat 2000UV maintain x dapat ape2)....

Ummi Hanie said... [Reply]

hurmm..saya le salah seorg nye yg tarik diri dr nuff..tp idakler tarik diri terus...just bubuh 2 jenis ilan je lah,brbanding smeuanya sblum ni sbb status spesel tu tibe2 je ditarik dan xpdt2 BE...
nk tanye awk , berapa amaun utk cash out advertlets ye?tq

JAMALUDDIN ABU BAKAR said... [Reply]

Ummi, dengan ADVERTLETS..min amount untuk cashout ialah RM100..

Jamal pun dah bercerai dengan Nuffnang..rase lagi heppy je tgk earning tue naik mencanak hari-hari..lalala..kalo dgn Nuffnang memang hampeh kalo x dpt BE..

www.jamaluddin.net

Zulfikar Hazri said... [Reply]

aku UV maintain 300-400.. tapi dah dapat rasa duit nuff 2 kali...

Cereal Guy said... [Reply]

Manusia sememangnya sukar bersyukur. Tapi masing masing punya pilihan. Mostly, GA pawned everything. :D

Who guest, CPM aku untuk seminggu cuma $50++ jaa. Convert it in Ringgit Malaysia. How many will Google pay you?

Nuffnang, puas hati dah sebelum ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...